Az Animoji talán a legviccesebb/legszánalmasabb/legérdekesebb/leginnovatívabb funkciója a hamarosan kapható iPhone X-nek. Be is perelték őket a névhasználat miatt.

A japán Emonster szoftverfejlesztő cég nyújtotta be a keresetet, hisz ők még 2014-ben levédették az Animoji nevet. Ennek ellenére az Apple erre ügyet sem vetett és úgy használták a szót, mintha tőlük származna.

https://www.youtube.com/watch?v=mW6hFttt_KE

A fejlesztő cég az Animoji nevet üzenetküldő applikációjához használja, ami 2014 júliusában jelent meg az App Store-ban. Az app neve: Animoji – Free Animated Texting, ez most is elérhető az áruházban.

A jelenlegi állás szerint a fejlesztők nem szeretnék, hogy az Apple az Animoji nevet használja a vicces/szánalmas… animált emojik titulálására, illetve kártérítést is szeretnének. Nem ez az első és nem is az utolsó alkalom, hogy valamilyen szabadalom miatt perlik be az Apple-t, de vélhetően nem az lesz a végkifejlet, hogy az Apple hirtelen átnevezi az Animojit tamagocsira, inkább kifizetik a jogdíjakat a fejlesztő cégnek, hisz az almás cégnek ez csak aprópénz.

Hirdetés
FORRÁSiDownloadBlog
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.