Az idei IFA szakkiállításon a telefonok mellett az okosóráké, és az okos-karkötőké a főszerep, elég csak a Samsung, és az LG megoldásaira gondolni. A Sony sem maradhat ki ebből, két új készüléket is bemutatott!

A harmadik generációs okosóra neve nem meglepő módon Sony Smartwatch 3 lett, viszont a japán gyártó korábbi nyilatkozatai, és az iparági pletykák ellenére mégis az Android Wear platformot használja majd fel a készülék szoftverének. Az óra egy 1,6 hüvelykes, négyszögletű kijelzőt kapott 320×320 pixel felbontással, transzreflektív kijelzővel, valamint IP68 vízállósági védelemmel. A kijelző alatt közelség- érzékelő, giroszkóp, iránytű, és GPS vevő is lakozik. A Smartwatch 3 elérhető lesz fekete és zöld színben, valamit fehér és rózsaszín cserélhető óraszíjakat is vehetünk majd hozzá.
A másik eszköz a Sony Smartband Talk, ami 1,4 hüvelykes, hajlított elektromos papír kijelzőt kapott, és ahogy a neve is sejteti, beépített mikrofont és hangszórót is tartalmaz, aminek a segítségével akár hívásokat is bonyolíthatunk majd. Ez az eszköz is vízálló, és akár a saját hangunk segítségével is tudjuk majd irányítani, de ez csak angol, japán, francia, német, olasz és spanyol nyelven lesz elérhető. A Smartband Talk még ebben az évben meg fog érkezni, vélhetően a Smartwatch 3 készülékkel egyidőben.
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.