Hirdetés
A Google már többször próbálkozott médialejátszókat, és okostévékre szánt rendszereket bemutatni, az előbbi a Nexus Q volt, míg az utóbbi a Google TV nevet viselte. A Nexus Q kereskedelmi forgalomban nem jelent meg, a Google TV meg csúfos bukásra sikeredett. Később a Google kiadta a Chrome OS-t futtató Chromecast-et a Nexus Q helyére, de ez már nem elég a mai igények kielégítésére, ezért bemutatták az ASUS műhelyéből érkező Google Nexus Player eszközt, ami az Android operációs rendszer tévékre szánt változatát fogja futtatni.
player-grid1-1600
A készülék nagyban hajaz az Apple TV-re, és az Amazon által forgalmazott FireTV-re, de egyedülálló módon kör alakú borítást kapott a médialejátszó. A borítás alatt, egy négymagos, 1,8 GHz órajelű Intel Atom processzor kapott helyet, valamint 1 gigabájt RAM, és 8 GB belső tárhely fogja segíteni a Nexus Player munkáját. A készülék támogatni fogja a 802.11ac és a Bluetooth 4.1 szabványokat. A készülékhez járni fog egy mikrofonnal ellátott távirányító is, valamint egy androidos játékok futtatására képes kontrollert is be lehet majd szerezni a termékhez. Azt, hogy Magyarországon fogják-e forgalmazni a Google új médialejátszóval egybeépített konzolját, még nem tudjuk, de az Egyesült Államokban már előrendelhető a készülék.
Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

Comments are closed.