Hirdetés

A Sony csendben leleplezett egy új telefont, az Xperia L3 utódjának szánt Xperia L4-et. A készülék sokat örökölt az Xperia 1-től, például oldalsó ujjlenyomat-olvasót, 21:9-es kijelzőt és tripla hátlapi kamerát.

Az Xperia L4 előlapjára egy 6,2 hüvelykes, HD+ felbontású IPS kijelző került, ami a 21:9-es képaránnyal illeszkedik a Sony mostani mozivásznas víziójához. A vízcsepp alakú notch egy 8 MP-es szelfikamerát fog közre, a hátlapra pedig egy 13 MP-es normál, egy 5 MP-es ultrawide és egy 2 MP-es mélységkamera került.

Teljesítményben nem fejlődött az elődjéhez képest, ugyanazt a 12 nanométeres Helio P22-es lapkát kapta 3 GB RAM társaságában, a tárhely pedig 64 GB. Az akkumulátor 3580 mAh-ra duzzadt, ami egész korrektnek mondható, illetve gyorstöltést is támogat USB-C-n keresztül.

Sokak örömére a telefonon van jack csatlakozó, illetve ahogy a képeken látni lehet NFC-t is kapott, de érdekes módon Android 10 helyett Android 9 Pie rendszerrel debütált, pedig anno a Sony mindig az elsők között volt az új rendszerverzióval. Az Xperia L4 feketében és kékben lesz kapható tavasztól, az ára viszont egyelőre kérdéses. Tekintve, hogy az Xperia L3 69.999 Ft-ról van leárazva 49.999 Ft-ra, valószínűleg az L4 is 70.000 Ft körüli áron debütál.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.