A Sony RX100 sorozata méltán lett híres az elmúlt években a vloggerek körében, épp nálunk van teszten a Mark V, ami tényleg fantasztikus képminőséget kínál. Most bemutatkozott ennek utódja, a Sony RX100 VI, ami egy igazi zoomőrült lett, de sajnos a japán gyártó nem minden kritikát fogadott meg.

Az elődmodell 24-70 mm-es lencséi csak a szemhez hasonlóan messzeségbe láttak, ám a Sony RX100 Mark VI esetén már 24-200 mm-es optikával találkozunk, ami elég király dolog egy kompakt kameránál. Az f/1,8-2,8 helyett most f/2,8-4,5 rekeszértékekkel dolgozhatunk, ami visszalépésnek tűnik, de a Sony szerint nem az és az optikai stabilizálás is jobb lett.

A fotómasina továbbra is 20,1 megapixeles, 1″-es szenzorral rendelkezik, 315 fókuszpontot tud. A videókat 24-től egészen 960 fps-ig lehet rögzíteni, a maximum felbontás 4K, immár adott a HDR is. A gép tetején akad kipattintható kereső és vaku, a hátlapi kijelző OLED és 2,35 millió pixelt vonultat fel, felfelé teljesen visszafordítható.

Két óriási hibája van viszont Sony RX100 VI-nak. Egyrészt továbbra sincs semmilyen lehetőség külső hangrögzítő (3,5 mm jack pl.) csatlakoztatására, csak a beépített mikrofon áll rendelkezésre. A másik pedig az ár, 1200 dollárért lehet majd megvásárolni, és figyelembe véve a Mark V-höz történő fejlődés mértékét, aligha fog bárki váltani az elődről.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt