Hirdetés

Nemrég írtunk róla, hogy várható az idei CES-en, most bemutatkozott a Sony és a Honda közös autómárkája, az Afeela.

Az első közös elektromos autóból már láthatunk is egy koncepciót. A Sony Honda Mobility vezérigazgatója, Yasuhide Mizuno szerint az Afeela három dologra koncentrál majd: autonómia, növekedés és affinitás.

az Afeela

Az Afeela 45 szenzorral és kamerákkal van felszerelve, a Qualcomm Snapdragon Digital Chassis megoldását használja, ez 800 TOPS számítási kapacitás jelent, amit az ADAS, a szórakoztató-rendszer és a telematika használ majd fel.

A Sony szerint az Afeela egy média egységgel is fel lesz szerelve kívülről, melynek segítségével kommunikálhatunk más járművekkel és emberekkel. Ez alapvetően egy kijelzőt sejtet, ennél többet azonban nem tudni róla.

Az Afeela korlátozott körülmények között hármas szintű önvezetésre lesz képes, míg általában, városi környezetben csak a 2 pluszos szintet hozza majd.

A Sony egy vadonatúj szórakoztató rendszerrel készül, még az Epic Games-szel is összefogott, bár nem tudni, mi lesz a kollaboráció eredménye.

Felröppentek a pletykák, hogy az autó egy PlayStation 5-öt kaphat beépítetten, mely a játékok mellett a szórakoztató rendszerért is felel, ezt azonban nem erősítették meg, de nem is cáfolták, így előfordulhat, hogy  tényleg ilyesmiről lehet szó.

Az előrendelés 2025 első felében kezdődhet, a jármű piacra dobása 2025 végén várható, Észak-Amerikába 2026 tavaszától szállítanák az elektromos autót.

Hirdetés
FORRÁSArenaEV
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.