Új hangszórókat jelentett be kedden a cég, megérkezett a Sonos Era 300 és az Era 100.

Era 300

Az Era 300 Dolby Atmos segítségével a térbeli hangzást helyezi a fókuszba, míg az Era 100 a legkelendőbb Sonos One hangszóró újragondolt változata.

Bemutatkozott a Sonos Era 300 és az Era 100 - ilyen az Era 300

A hangszóró hat darab, méretéhez képest nagy teljesítményű meghajtóval büszkélkedhet, amelyek balra, jobbra, előre és felfelé irányítják a hangot.

A filmrajongók két hangszórót párosíthatnak Arc vagy Beam (Gen 2) soundbarral, melynek segítségével Dolby Atmos élmény is teremthetnek akár.

A gyártó szerint a következő nagy dolog a térbeli hangzás, így az új termék ezen a téren is hozza az elvárhatót: spatial audio képességekkel rendelkezik. A térbeli hangzás jelenleg a Dolby Atmos Music által, az Amazon Music Unlimited csomagjával érhető el.

Bemutatkozott a Sonos Era 300 és az Era 100 - az elérhető szolgáltatások

Kommunikációs képességek terén a WiFi és a Bluetooth is adott, de egy külön megvásárolható adapter segítségével USB-C-n keresztül is küldhető rá hang.

Bemutatkozott a Sonos Era 300 és az Era 100 - ilyen a külön megvásárolható Sonos Line-In adapter
A külön megvásárolható Sonos Line-In adapter

A Sonos Era 300 2023. március 28-tól lesz elérhető 199 990 forintos ajánlott fogyasztói áron.

Era 100

A Sonos One utódjaként új hardverrel és szoftverrel, új generációs akusztikával és dizájnnal rendelkezik, amely részletgazdag sztereó hangzást és mély basszust biztosít a gyártó szerint.

Bemutatkozott a Sonos Era 300 és az Era 100 - ilyen az Era 100

A két ferdén elhelyezett magashang sugárzó balra és jobbra is éles magas frekvenciákat sugároz, a nagyobb középsugárzó pedig a basszusért felelős, ami állítólag a méretéhez képest egész jó.

A mozi élmény ezzel az eszközzel is fokozható: a soundbarhoz csatlakoztatott két Era 100 hangszóró segítségével kialakítható a térhangzású rendszer, de két ilyet párosítva is kaphatunk egy egész szobát betöltő sztereó hangzást.

A Trueplay-nek köszönhetően az Era 100 és Era 300 mikrofoncsoportjának használatával a Sonos alkalmazásban egy érintéssel optimalizálható a hangzás az adott helyiség akusztikájához, ami Android és iOS felhasználók számára egyaránt elérhető.

Az új Era hangszórók tervezésekor a gyártó környezettudatossági szempontokat is szem előtt tartott: a hosszú távú szervizelhetőség és energiahatékony technológiák alkalmazása, valamint az újrahasznosított (PCR) anyagok használata jellemzi az eszközöket.

Mind az Era 300 (199 990 forintos ajánlott fogyasztói áron), mind az Era 100 (115 990 forintos ajánlott fogyasztói áron) 2023. március 28-tól lesz világszerte elérhető.

Hirdetés
FORRÁSSonos
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.