A Qualcomm bemutatta legújabb rendszerchip sorozatát, a Snapdragon 700-at, amely várhatóan Kryo magokat tartalmazó processzort és Adreno grafikai gyorsítót fog használni.

A vállalat különös figyelmet fordított a mesterséges intelligenciára, a Snapdragon 660-hoz képest az új lapkasorozat az AI feladatok esetén (például beszédfelismerés) kétszer gyorsabb lesz. A família tagjai annak ellenére komoly teljesítményt ígérnek, hogy kvázi a középkategóriába tartoznak, nem véletlen, hogy 400-500 eurós telefonokba is beszerelhetik a későbbiekben.

Konkrét lapkát nem mutatott be a Qualcomm, vagyis nem specifikálták a konkrét típusokat, csak általánoságban beszéltek a 700-as sorozatról, azonban az biztos, hogy a Bluetooth 5.0 támogatott lesz. A gyártó  továbbá azt állítja, hogy az új SoC-k 30%-kal hatékonyabbak lesznek a Snapdragon 660-nál, így a teljesítmény és az üzemidő is fejlődhet, a QuickCharge 4.0+ technológiának köszönhetően például egy 2750 mAh-s akkumulátort 15 perc alatt 0-ról 50 százalékra fel lehet majd tölteni.

Még az idei év első felében eljutnak a gyártókhoz az új chipek, így remélhetőleg még ebben az évben debütálhatnak okostelefonokban vagy más okoseszközökben.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: