Hirdetés

Kínában debütált a Huawei Nova 8 széria. Ez két új modellt jelent, melyek között megtalálható a cég első 120Hz-es képfrissítésre képes okostelefonja is — írja a Huawei Blog.

A két készüléket ebben a videóban megnézhetitek, hogy néznek ki kézben és működés közben:

Huawei Nova 8 Pro

A Nova 8 Pro a jobban felszerelt modell, bár nagyon sok különbség nincs. A kijelző egy 6,72 hüvelykes OLED panel, felbontása FHD+ (1236 x 2676), támogatja a HDR10-et és ez az első Huawei készülék, melyben a képfrissítési ráta 120Hz-re állítható. A képarány 19,5:9, a kijelző képpontsűrűsége pedig 439 ppi.

A kijelző a széleken 80 fokban ívelt, az előlapon pedig csak a bal felső sarokban látható kivágásba rejtett szelfikamerák törik meg. A két előlapi kamera egy 32 megapixeles ultraszéles és egy 16 megapixeles szenzor. Az ujjlenyomat-leolvasó a kijelzőbe lett integrálva.

A hátlapon a „star-ring” (csillaggyűrű?) fantázianevet viselő kamerarendszer kapott helyet a bal felső sarokban. A Xiaomi Mi 11-nél láthattunk már hasonló kialakítást, a Huaweinél még nem.
A főkamera egy 64 megapixeles f/1.8-as szenzort jelent 26 milliméter gyújtótávolsággal, ez van legfelül. Alatta egy 8 megapixeles ultraszéles kamerát és egy-egy 2 megapixeles makró, illetve mélységérzékelő szenzort (mind f/2.4) találunk. A kamerák mellett egy kéttónusú vakut találni még a hátlapon a szenzorszigeten.

A Nova 8 Pro 120Hz-es képfrissítésű kijelzőt kapott /Fotó: HuaweiBlog

A 7,85 milliméter vékony készülékházban a nyolcmagos Kirin 985-ös SoC dolgozik, így a Nova 8 Pro 5G-képes. A telefon támogatja a WiFi 6+ szabványt is, 2,4 gigabit/másodperces sebességgel.

Az SoC munkáját a GSMArena adatai szerint 8GB RAM segíti, tárhelyből pedig 128GB vagy 256GB van, mely nem bővíthető. A GPU egy Mali-G77-es nyolc maggal.

A készülékben az akkumulátor mérete 4000 milliamperóra, ezt a Mate 40 Próban már bemutatott 66 wattos vezetékes gyorstöltéssel 35 perc alatt maximumra pumpálhatjuk. A Nova 8 Pro képes energiavisszatöltésre is, 5 wattal tud leadni.

A telefon tömege 184 gramm.

A készüléken Android 10-re épülő EMUI 11 fut, a GMS szolgáltatások nélkül. A Google helyett a Huawei saját keretrendszerét, a Huawei Mobile Services-t (HMS) találni a telefonon.

A sima Nova 8

A kisebb méretű készülék pár dologban tér csupán el a Pro változattól. A kijelző 6,57 hüvelykes méretű, az előlapon pedig csak egy 32 megapixeles szelfikamerát találunk a képernyőbe felül-középen bevágott lukban. A panel itt is OLED, de a képfrissítési ráta 90Hz-en maximalizálódik, a sima Nova 8 nem képes a 120Hz-re.

A Nova 8 kijelzője ezen kívül csak FHD (1080 x 2340 pixel) felbontású és 392 ppi a képpontsűrűsége. Az ujjlenyomat-leolvasó itt is a képernyő alá lett integrálva.

Az SoC, a GPU és a RAM, illetve tárhely mennyisége megegyezik a Nova 8 Próval.

Így néz ki a sima Nova 8 /Fotó: HuaweiBlog

A telefon házának vastagsága 7,6 milliméter, a készülékház súlya pedig 169 gramm.

A hátlapi kamerák szinte stimmelnek, bár a GSMArena szerint a sima Nova 8 főkamerájának apertúrája f/1.9 és nem f/1.8, mint a Pro modellé.

Eltér még az akku mérete, a Nova 8-ban egy 3800 milliamperórás telep van. Ezt ugyanúgy tölthetjük akár 66 wattal is és ugyanúgy képes 5 wattot leadni. A kisebb képfrissítési ráta és a kisebb méretű kijelző mellett a Nova 8 akár jobb üzemidőt is biztosíthat, mint a Pro variáns.

A Huawei Nova 8 és Nova 8 Pro fekete, rózsaszín, zöld és lila színekben lesz elérhető. Egyelőre csak a kínai bevezetésről tudni, nemzetközi premierről még nem volt szó. A kínai jüanból átszámolt árak alapján a Nova 8 147 ezer forinton, a Pro variáns 179 ezer forinton nyit a gyártó hazájában.

A Huawei Nova 8 SE már korábban bemutatkozott, arról a készülékről ebben a bejegyzésben írtunk:

Majdnem iPhone 12-nek néz ki a Huawei Nova 8 SE

Hirdetés
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.