Hirdetés

Kicsit gyorsabb, hatékonyabb, jobb kamerás képességekkel bír a Dimensity 1080.

A legjelentősebb előrelépés a kamerák terén történt. Az új Dimensity 1080 akár 200 MP-ig (korábban 108 MP-ig) képes kezelni a szenzorokat az Imagiq képfeldolgozójával. A gyártó emlegette a 4K HDR támogatást is, de ez igazából nem számít újdonságnak.

Bemutatkozott a MediaTek Dimensity 1080

Az 5G-s chipset hozott némi teljesítménybeli növekedést is a Cortex-A78 magokkal, amelyek 2,6 GHz-es órajellel rendelkeznek a 2,5 GHz-el szemben. A GPU ugyanaz a Mali-G68 marad, mint az előd Dimensity 920-as esetében, azonban továbbra is 6 nanométeres csíkszélességen gyártják. A benchmark pontszámok nem feltétlenül mutatnak jelentős előrelépést az előző chipsethez képest.

Nincsenek új játékspecifikus funkciók sem, az 1080-ban is HyperEngine 3.0 van, ugyanúgy, mint a 920-ban, illetve a lapkakészlet továbbra is támogatja a 6 GHz alatti 5G hálózatokat, a Wi-Fi 6-ot, és ugyanazt az AI feldolgozó egységet (APU) tartalmazza, mint az elődje.

A MediaTek szerint a Dimensity 1080-mal érkező kütyük 2022 negyedik negyedévében érkezhetnek.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.