Hirdetés

A macOS Ventura 13.1-gyel megérkezett a Freeform, mely egyfajta digitális kollaborációs felület, valamint a frissítés elhozza a végpontok közt titkosított iCloud mentéseket is, ezen kívül pedig számos hibajavítással orvosolja a korábbi problémákat.

Freeform

  • A Freeform egy új app, amellyel kreatívan együttműködhet barátaival vagy kollégáival Macen, iPaden és iPhone-on
  • A rugalmas felületen fájlokat, képeket, öntapadós jegyzeteket és egyebeket helyezhet el
  • A rajzeszközök lehetővé teszik, hogy bárhol rajzolhasson a felületen az ujjával

Bemutatkozott a macOS Ventura 13.1Speciális adatvédelem az iCloudhoz

Az új opció 23-ra bővíti a végpontok közötti titkosítással védett iCloud adatkategóriák számát – beleértve az iCloud biztonsági mentést, a jegyzeteket és a fényképeket –, így védi adatait még a felhő elleni kibertámadás esetén is.

A frissítés a következő fejlesztéseket és hibajavításokat is tartalmazza:

  • A Messages továbbfejlesztett keresése lehetővé teszi, hogy a tartalom alapján keressen fényképeket, például egy kutya, autó, személy vagy szöveg kulcsszóval.
  • A Jegyzetek élőben mutatja a kollaborálók kurzorát, jobb áttekinthetőséget nyújtva ezzel
    A hang lejátszása lehetőség a Find My alkalmazásban most segíthet a közeli AirTag-ek, az AirPods Pro (2. generációs) tokjának és a Find My kiegészítők helyzetének meghatározásában.
  • Kijavít egy hibát, amely miatt egyes jegyzetek nem szinkronizálódnak az iClouddal a frissítések után.
  • Kijavítja azt a problémát, amely miatt egyes alkalmazásokban és játékokban elveszhet a billentyűzet és az egér bevitel.
Hirdetés
FORRÁSApple
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.