Kínában a Huawei bemutatta legújabb készülékét, a Nova 5i Pro-t, ami a nemzetközi piacon valószínűleg Mate 30 Lite néven kerül forgalomba idén ősszel.

A Nova 5i Pro 6,26 hüvelykes IPS-LCD kijelzőt kapott FHD+ felbontással. A hátlap alatt a 7 nanométeren gyártott Kirin 810-et találjuk. Az Android 9.0 Pie operációs rendszeren az EMUI 9.0 felhasználói felületet kapjuk.

Hátul négy kamerát találunk, melyek 48MP + 8MP + 2MP + 2MP felbontással rendelkeznek. A 8MP-es szenzor egy ultra-nagy látószögű, az egyik 2MP-es pedig egy makró lencse. A videós képességek az új SoC miatt végre elérhetik a 4K/30fps-t, hisz a versenytársak ebben az árkategóriában már egy jó ideje tudják ezt.

A szelfikamera 32MP-es felbontást kapott f/2.0 rekeszértékkel és a kijelzőbe vágott lyukban találjuk meg. Az akkumulátor 4000 milliamperóra kapacitású és 20 wattal tudjuk majd tölteni.

Kínában az alapmodell 6/128-as, melyet 95 ezer forintnak megfelelő jüanért lehet megvásárolni. A legdrágább, 8/256-os verzióért pedig 120 ezer forintnak megfelelő jüant kérnek el.

Az európai értékesítés pontos dátumáról egyelőre nincs információnk.

 

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Évek óta kiemelt figyelemmel követem a mobilgyártók fejlődését, de nyitott szemmel járok és majdnem minden ami tech érdekel. Remélem évről-évre egyre érdekesebb hírekkel számolhatok be nektek!