A Huawei App Gallery-vel szerelve érkezik a Honor legújabb okostelefonja, a ma bemutatott Honor 9A.

A mobil rendszere Android 10-re épül, azonban a Google szolgáltatáscsomagját nem futtatja, helyette a Huawei App Gallery-vel van felszerelve. A felhasználói felület a már régi ismerősnek számító Magic UI 3.1-es verziója.

A készülék háza 9,04 milliméter vastag lesz, súlya pedig 185 grammot nyom majd. Utóbbi többek között az 5000 milliamperórás akkumulátornak is köszönhető, mellyel a gyártó ígérete szerint akár 35 órányi videó-lejátszási időt vagy 33 órányi beszélgetési időt is ki tudunk majd hozni a telefonból.

Fotó: Honor

A belső tárhely 64GB-nyi lesz, melyet microSD-vel 512GB-ig lehet bővíteni. RAM-ból 3GB-ot találunk majd a magyarországi piacra érkező modellekben. Processzor terén a nyolc magon dolgozó MediaTek Helio 6762R-t találjuk majd a Honor 9A-ban.

A Honor 9A 6,3 hüvelykes Fullview kijelzővel érkezik, melynek tetején egy kis csepp alakú bevágásban kapott helyet a 8 megapixeles szelfikamera. A kijelző IPS panel 1600 x 720 pixeles felbontással.

Kamerákból a hátlapon hármat találunk. Egy 13 megapixeles főkamerát, egy 5 megapixeles ultraszéles kamerát 120 fokos látómezővel és egy 2 megapixeles segédkamerát, melyet mélységadatok méréséhez használ a készülék.

Biztonság szempontjából a hátlapi ujjlenyomat-leolvasó segíti a telefon védelmét.

A Honor 9A még idén, a cég ígérete szerint 2020 harmadik negyedévében érkezik Magyarországra. Hivatalos magyar árazásról egyelőre nem tudunk, viszont azt igen, hogy az EU-ba 149 eurós áron tervezi a Honor behozni a 9A-t. Ez alapján 50 ezer forint körüli árral kell számolnia majd a potenciális hazai vásárlóknak.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.