Hirdetés

A mai napon a Sony hivatalosan is lerántotta a leplet az új Playstation Plusról, a saját Xbox Game Pass rivális szolgáltatásukról! A cég blogposztban ismertette az új szolgáltatásukat, amiről már nagyon régóta szólnak a híresztelések. Lássuk, hogy mit is jelentettek be ma.

Spartacus néven futott a projekt a bejelentés előtt, utána maradtak a Playstation Plus névnél úgy látszik.

„700+ játék és még több érték, mint valaha” – szerepel a blogbejegyzés címében. A cikket nem más, mint Jim Ryan, a Sony elnöke jegyzi, aki alaposan bemutatja az új szolgáltatást. Nemes egyszerűséggel PlayStation Plus néven lesz elérhető júniustól. Szakaszos indítást terveznek a platform esetén, először Ázsiában, majd Észak-Amerika és Európa következik. A tervek szerint 2022 első felének végére a legtöbb régióban már elérhető lesz.

Lényegében a már meglévő PlayStation Plus és PlayStation Now szolgáltatásokat gyúrják össze egy három szinten elérhető csomaggá, amelyek a következőképpen alakulnak:

PlayStation Plus Essential

Ez az alap csomag, ami a ma is működő PlayStation Plus előnyeit tartalmazza úgy, mint a havi 2 letölthető játék, exkluzív ajánlatok, felhő tárhely a játék mentéseknek és hozzáférés az online multiplayerhez. Az ára is változatlan marad, 9 euró (2700 Ft) havonta, 7500 Ft 3 hónapra és 18000 Ft az éves előfizetés.

PlayStation Plus Extra

Ez a csomag tartalmazza az összes előnyt, amit az Essential szint ad, ráadásul itt elérhetővé válik egy több mint 400 játékot tartalmazó katalógus is, amely a legszórakoztatóbb PlayStation 4 és PlayStation 5 játékokat, valamint platformfüggetlen játékokat is tartalmaz. Ezeket az előfizetés ideje alatt bármikor le lehet tölteni. 14 euró havonta, 40 euró negyedévente és 100 euró az éves előfizetés tervezett ára.

PlayStation Plus Prémium

Ez a csomag tartalmazza az előző kettő szint előnyeit, és még hozzáad egy 340 darabos katalógust, amely eredeti PlayStation, PlayStation 2 és PSP generációs játékokat tartalmaz majd letölthető és streamelhető változatokban, továbbá a felhőn keresztül PlayStation 3-as játékokkal is játszhatunk. Azokban az országokban, ahol elérhető a PlayStation Now szolgáltatás, ott a felhőből lehet majd játszani eredeti PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 4 és PSP játékokkal is. Ennek a csomagnak a részét képezi még az is, hogy az otthoni PlayStation 4 vagy PlayStation 5 konzolról tudunk majd a PC-re streamelni játékokat. Csak ennél a csomagnál lesznek elérhetőek ideiglenes játékdemók is. 17 euró havonta, 50 euró negyedévente és 120 euró az éves előfizetés tervezett ára.

A szerencsésebbek már Playstation 5-ön próbálhatják ki az új szolgáltatást!

A PlayStation Plus Deluxe előfizetési modell szól azoknak a játékosoknak (köztük a magyar közösségnek is), ahol nem elérhető a Playstation Now szolgáltatás, de nem akarnak lemondani a Prémium szint előnyeiről. Ez a szint mindent tartalmaz majd, amit a Prémium, leszámítva a felhőből történő játékot, az árazása pedig régiónként eltérő lehet.

Folyamatosan frissülő katalógust ígér a Sony, amelyben olyan klasszikus címek is szerepelnek majd, mint a Death Stranding, God of War, Marvel’s Spider Man, Marvel’s Spider Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11 és a Returnal. A későbbiekben még több infót fog megosztani a szolgáltatással kapcsolatban a cég, úgyhogy megéri követni a híreket!

Hirdetés
FORRÁSPlaystation Blog
Boda Gábor
Kimondottan érdekel minden olyan okoseszköz, amivel hatékonyabbá tehető a munka, szórakoztatóbbá a mindennap és egyszerűbbé a kapcsolattartás.