Hamarosan jöhetnek a Snapdragon 7+ Gen 2-es mobilok, a lapka az elődjéhez képest 50%-kal jobb teljesítményt ígér.

Érdekes, hogy Snapdragon 7+ Gen 1 nem volt, ahogy Snapdragon 7 Gen 2 sem, így az előd az eredeti, tavaly megjelent Snapdragon 7 Gen 1, ami nem jutott el túl sok mobilba.Hamarosan jöhetnek a Snapdragon 7+ Gen 2-es mobilok - kiemelt képA Snapdragon 7+ Gen 2 jelentős teljesítménybeli és mérsékelt energiahatékonyságbeli előrelépést ígér. A fő Kyro processzormag 2,91 GHz-es órajellel rendelkezik, az 1-3-4 magos kiosztású processzor pedig összességében 50%-os teljesítménybeli javulást hoz a Snapdragon 7 Gen 1-hez képest. A meg nem nevezett Adreno GPU pedig kétszer gyorsabb, mint az elődben lévő.

Hamarosan jöhetnek a Snapdragon 7+ Gen 2-es mobilok - a specifikációk

Az energiahatékonyságbeli fejlődés nem ilyen jelentős, 13%-os bizonyos körülmények között.

Megérkezik az automatikusan változó Rate Shading, ami játék közben az előtérben lévő dolgokat magas felbontásban rendereli, míg a hátteret alacsonyban, ezzel is takarékoskodva az erőforrásokkal, emellett pedig a Snapdragon 8 Gen 1-gyel bemutatkozott Volumetric Rendering is támogatott.

A képfeldolgozó egy tripla 18 bites egység, ami jobb alacsony fényviszonyok közti működést tesz lehetővé azzal, hogy 30 képet gyúr egybe. A szenzorok 200 megapixelig támogatottak, HDR videó rögzítési lehetőség is van, két kamerával egyszerre képes exponálni.

A Qualcomm AI motorja kétszeres teljesítménybéli fejlődést ígér, wattonként 40%-nyi üzemidő-megtakarítással.

A lapka a Snapdragon X62-es 5G modemet hozza, ami akár 4,4 Gbps-es letöltési sebességre is képes, de ami talán fontosabb, az a DSDA, vagyis a 4G/5G Dual-Sim Dual Active támogatása.

Az első Snapdragon 7+ Gen 2-vel szerelt mobilok már ebben a hónapban érkezhetnek.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.