Hirdetés

Október 30-tól már megvásárolható az Apple zajszűrős AirPods Prója, már amennyiben nem sajnálja rá az ember a 99.990 forintos árat.

Minden felhajtás nélkül frissült az Apple oldala, illetve kiadott a cég egy sajtóközleményt és videót, hogy „Hahó, itt a zajszűrős AirPods!”. Nesze nektek, Pro. Az Apple weboldalán már az előrendelés is leadható, a százezer forintos fülhallgatót pedig két nap múlva már kézben is foghatja a vásárló, ugyanis október 30-án a boltokba és az előrendelőkhöz is megérkezik a termék.

Az új AirPods Pro még több mikrofont kapott, mint a normál AirPods, így képes aktívan szűrni a külső zajokat a H1 chip segítségével. Az Apple zajszűrése hasonló módon működik az új Beats Solo Pro fejhallgatókban is, melyekkel a külföldi sajtó egész meg volt elégedve. Az Apple közleménye szerint zajszűrésük másodpercenként kétszázszor dolgozik. A fülhallgató nyomáskiegyenlítő szellőzőrendszerrel is rendelkezik, van benne mozgásérzékelő és optikai érzékelők is, így tudja, hogy mikor vesszük ki fülünkből, mikor edzzünk vele vagy éppen mikor aludtunk el vele a fülünkben.

De természetesen gondoltak arra is, hogy ha éppen nincs szükség a külső világ hangjainak kioltására. Az AirPods Pro oldalán található egy nyomásérzékelő szenzor, így ezen ujjunkat rajta tartva tudjuk aktiválni az „Áttetsző mód” névre keresztelt funkciót, amikor a füles beengedi a kinti zajokat. A nyomásérzékeny felületnek megmaradtak egyébként zenevezérlőként betöltött funkciói is.

AirPods Pro a fülben

Hangminőség terén az Apple azt ígéri, hogy a legjobb, amit eddig csináltak. Ebben sok meglepő nincsen. A driverek saját gyártmányúak, illetve az EQ adaptív a fülhallgatóban. Az EQ automatikusan beállítja magát zenétől függően úgy, hogy az AirPods Pro viselőjének füléhez igazodva a legjobb hangzást biztosítsa.

A normál AirPods-tól eltérő módon a Pro változaton így a fülhöz igazodó párnák is helyet kaptak. A dobozban kicsi, közepes és nagy méretű szilikon párnát találunk majd. Az AirPods Pro az iOS 13.2-vel, illetve az iPadOS és macOS legújabb verzióival az első párosítást követően egy hangtesztet fog elvégezni a fülünkben, majd jelez, ha szerinte nem a fülünkhöz legjobban illeszkedő párnát tettük fel rá.

Három fülpárna jár az AirPods Pro mellé

Az új tok támogatja a QI vezeték nélküli töltést (vezetékesen Lightning csatlakozón keresztül tölthető), az AirPods Pro pedig a “Hey Siri!” hangparancsot. Az Apple ígérete szerint a Pro verzió négy és fél órát bír majd aktív zajszűréssel működni. Zajszűrés nélkül 5 órányi zenehallgatást ígérnek, a tok pedig 24 extra óra hallgatási időt biztosít. 5 percet a tokban eltöltve az AirPods Pro egy órányi töltést szív magába.

Bluetooth 5.0-án keresztül tud a füles csatlakozni bármelyik Apple eszközhöz, melyen a legújabb iOS 13, iPadOS vagy macOS Catalina szoftver fut.

A tok formája kicsit változott, a funkciói viszont a régiek maradtak

Közvetlen konkurenciát az AirPods Pro számára a Sony WF-1000XM3 jelenthet. Bár a Sony zajszűrős fülhallgatója (teszt itt) tíz-húszezer forinttal olcsóbb, vélhetően az AirPods Pro lesz az, amit több ember fülében fogunk látni az elkövetkező időben. Hasonlóan ahhoz, ahogy a sima AirPods letarolta a teljesen vezeték nélküli fülhallgatók piacát három év alatt, a Pro verziónak is hasonlóan fényes jövőt jósolnék.

Hirdetés
FORRÁSApple
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.