Tesztünkben is felmerült a kérdés részünkről, hogy fogja megoldani a Samsung, hogy az Always On home gomb ne égjen be, hisz az mindig világít, illetve az AMOLED panel természetéből adódóan, ha ugyanott világít nonstop, azon a ponton hajlamos beégni, ezért láthatunk ilyen árnyékokat a szolgáltatóknál és a forgalmazóknál kirakott AMOLED-es készülékeken, melyek megállás nélkül mennek és nyomják a demó tartalmakat.

A Galaxy S8-nál ezt megoldották, nem fog beégni, ugyanis a virtuális home gomb minimálisan ugyan, de mozog, váltogatja a helyét. Ezt a Galaxy Club szerkesztői állapították meg nagyon egyszerű módon, körberagasztották fehér papírral a home gomb két oldalát, majd elkezdték figyelni, hogy egy idő után nem ugyanolyan távolságra van a papírtól a megjelenített gomb.

Szabad szemmel nem vehető észre, de így jól látható, hogy a Galaxy S8 home gombja “mozog”, nem ugyanazok a képpontok világítanak. Ez csak kikapcsolt kijelzőnél vehető észre, amennyiben használjuk a mobilt, úgy a home gomb nem mozog, statikusan egy helyen van. Legalább az Always On gombot megoldották így, hogy mindig változtatja a pozícióját.

Hirdetés
FORRÁSGalaxy Club
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.