50 éves fennállását ünnepelvén különleges projekttel készül a Samsung. Fognak egy S10 5G okostelefont és azt felreptetik húszezer méteres magasságba, az űr határáig. Mindeközben a telefon folyamatos kapcsolatban lesz a Földdel, a kijelzőjén pedig szerencsés felhasználók szelfijeit fogja mutatni, melyekről fotó is készül majd.

Hogyan működik a Samsung SpaceSelfie Küldetés?

Egy fél kosárlabdapálya nagyságú (10,5 m x 18 m), nagy magasságú ballonrendszer emelkedik fel a dél-dakotai indítóállásról. Az S10 5G készüléket is tartalmazó csomagot ez viszi magával, egészen 20 kilométeres magasságba.

A rendszert úgy tervezték, hogy a lehető legjobb minőségű fotók készülhessenek el vele, figyelembe véve a Föld alakját és a visszaverődő napsugarakat is, amelyek egy napelem segítségével energiával is ellátják a szerkezetet és az okostelefont. Az előkészületekről a Samsung fotókat is megosztott. Kattintsatok a képre, hogy nagyban megnyíljon:

Eközben a Földön a felhasználóknak lehetőségük lesz saját fotóikat űrbéli környezetben viszontlátni. Ehhez elég egy szelfit készíteni az okostelefonjukkal és fel feltölteni azt az Irányítóközpont weboldalára, itt. Szóval ha szeretnétek ti is szerencsét próbálni, kattintsatok az előző mondat végén a linkre és töltsétek fel a fotótokat, amely így eljuthat az űr határába.

Az Űrszelfi küldetés sikerét két, erre a célra fejlesztett alkalmazás is segíti. Az első a földi vezérlést támogatja, ezzel küldhet és fogadhat szelfiket az Irányítóközpont és a levegőben lévő eszköz.

A második applikáció egyedileg készült az S10 5G-hez, ez kommunikál a külső szerkezethez rögzített kamerával, amely fotót készít a telefon kijelzőjén megjelenő szelfiről.

Az S10 alkalmazás ezután a földi irányításon keresztül visszaküldi a képet a Földre. Onnan pedig visszaküldik a felhasználóknak, hogy megoszthassák azt a közösségi média felületeiken.

A Samsung szerint az S10 5G felépítése miatt képes lesz ellenállni a környezeti viszonyoknak ilyen magasságban is. Ha még nem láttátok, csekkoljátok le Laci S10 családról szóló videóját:

Hirdetés
FORRÁSSamsung
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.