Hirdetés

A következő évek az alternatív hajtásokról szólnak majd az autógyártóknál. Ez alól a Renault sem kivétel, hiszen bár a jelenleg kínált teljesen elektromos Zoé kisautó jól fogy, de egymagában édeskevés lesz a vetélytársak ellen. Hibridek terén például elég szerényen állnak, de a helyzet hamarosan változik. Jövőre érkezik a Captur kompakt SUV következő generációja, amelyből már plug-in hibrid kivitel is lesz.

Sőt, a normál verziók is kapnak egy mikrohibrid kiegészítést. Az új Capturban már az 1 literes TCe turbós benzines lesz az alapmotor, illetve egy 1,3 literes változatot is választhatunk majd. A Renault egyelőre nem tervezi a dízelek kivezetését a kínálatából, az új Capturból is válaszhatunk ilyen verziót.

A Captur következő generációja az új CFM-B padlólemezre épül majd, akárcsak a Clio következő generációja, de erre a platformra kerül a Nissan Juke is, melyből szintén jövőre lesz esedékes a generációváltás. A plug-in opció mellett teljesen új infotainment rendszerről is beszélnek a típus kapcsán, sőt még 2-es szintű önvezetés is felmerült, de ez utóbbi még bizonytalan. Az új Renault Captur várhatóan 2020 első negyedévében kerülhet a boltokba, addig pedig még számos információ lát majd napvilágot róla.

Hirdetés
FORRÁSCarscoops
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.