A Microsoft első “szelfifónjai”, a Lumia 730 és Lumia 735 még ebben a hónapban elérhető lesz világszerte. Amíg ez meg nem történik, a vállalat keményen reklámozza a készülékeket, ezen reklámok új példánya nemrég jelent meg a YouTube-on.

Első nézésre is azt kell mondanom, hogy nagyszerű lett a videó. Végre egy videó, ami nem rivalizálásról szól, egy szó de még egy utalás sincs a riválisokkal kapcsolatban. Nekem nagyon tetszett, na de nézzük a hátterét a dolognak. A Lumia 730 és 735 is 5 megapixeles széles látógszögű előlapi kamerával érkezik, amivel “még jobban beleférsz a szelfikbe”.

Lássunk egy kis specifikációt, mit tudnak a készülékek… A különbség a két Windows Phone között, hogy a 730 dual SIM-es, míg a 735 csak egy kártyát fogad el, ehelyett a 735 LTE képes lett. Mindössze ez a különbség, a többi hardver teljesen megegyezik:

 Kijelző méret, felbontás  4,7″, 720 x 1280 pixel
 Kijelző típus  ClearBlack OLED
 Kamerák  6,7 mpx hátlapi LED villanóval, 5 mpx előlapi
 Processzor  4 magos 1,2 GHz-es Snapdragon 400
 RAM memória  1 GB
 Belső tárhely  8 GB (bővíthető SD kártyával)
 Akkumulátor  2200 mAh
 Operációs rendszer  Windows Phone 8.1 Denim

Néhányszor volt már róla szó, bár nem nálunk, de megemlíteném, hogy a Lumia 730 és a Lumia 735 lesz a két utolsó “Nokia” névvel ellátott okostelefon, ugyanis a Microsoft saját márkanevet fog ezután használni és lecseréli a jó öreg Nokia nevet..

Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.