Hirdetés

A kedd esti Apple Keynote-on elhangzott egy apró, ám annál fontosabb megjegyzés Lisa Jacksontól, az Apple környezetvédelmi, politikai és társadalmi kezdeményezésekért felelős alelnökétől. A kaliforniai cég az új okosóráit, az Apple Watch Series 6-ot és az Apple Watch SE-t már USB adapter nélkül fogja piacra dobni.

Ez azt jelenti, hogy a dobozban csak a töltéshez használható kábelt fogja megtalálni a vásárló, az USB adaptert, mellyel elektromos hálózatról tölthetné az órát már nem. Az Apple azzal indokolta döntését, hogy az USB adapter elhagyásával kisebb környezeti hatást kelt minden eladott Apple Watch.

A Bloombergnél dolgozó Mark Gurman információi szerint az Apple nem csak az Apple Watch-ok esetében, de az új iPhone generációnál is hasonlót tervez. Várhatóan az új iPhone-ok októberben mutatkoznak be egy, a maihoz hasonló videós steamen és ha minden igaz, már nem lesz USB adapter azok dobozában sem.

Az Apple Watch esetén egyébként ez nem újdonság, a Series 2 megjelenéséig a fali adapter nem volt alaptartozék az órák dobozában.

Bemutatkozott az Apple Watch Series 6 és az Apple Watch SE

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.