A tavalyi évben több gyártó is úgy döntött, csúszkás mechanika segítségével szeretnének teljes kijelzős mobilt létrehozni.

A Lenovo Z5 Pro és a Xiaomi Mi Mix 3 is ilyen megoldást kaptak, azóta a gyártók látszólag a motorikus pop-up  kamerák használata mellett tették le a voksukat. Ám most úgy tűnik, találkozunk még slideres mobilokkal, most az Oppo és a Lenovo készülékeiről kerültek ki tervrajzok.

A fenti képet a LetsGoDigital csapat készítette. Ők azok, akik sok mobil külleméről készítettek már megjelenés előtt remek renderképeket. Az Oppo készüléke hátulról látványosabb dizájnt villant, a szétcsúsztatott mobil egy V-alakban válik szét. Elől a kamerák és szenzorok bőven elférnek egymás mellett és mindössze pár millimétert mozdulna el a fenti elem.

A TigerMobiles.com oldalra kikerült képeken pedig egy duál és tripla kamerával szerelt készülék sziluettje látható. A hátsó kamerasziget kör alakja az 2020-as év egyik meghatározó dizájneleme lehet. A tripla rendszerrel ellátott verzió több kamerát/szenzort kaphat elől is ha hihetünk a fenti képeknek.

Az Oppo megoldása kicsit kiforrottabbnak tűnik így képek alapján és közelebb is állhat egy esetlegesen bejelentés előtt álló készülékhez. Kíváncsian várjuk mivel készülnek még a gyártók 2019 végéhez közeledve.

Ti melyik megoldást látjátok szívesebben mobilokon, a bevágást, lyukasztott kijelzőt, pop-up kamerát vagy a csúszkás megoldásokat?

 

Hirdetés
FELHASZNÁLT IRODALOMGSMARENA
FORRÁSGizchina
Évek óta kiemelt figyelemmel követem a mobilgyártók fejlődését, de nyitott szemmel járok és majdnem minden ami tech érdekel. Remélem évről-évre egyre érdekesebb hírekkel számolhatok be nektek!