Tegnap írtunk az olcsó iPhone-ról, melyben videón szerepel a leendő készülék hátlapja és összehasonlításba kerül iPhone 5-tel, iPod Touch-al és iPhone 3G(s)-sel. Most viszont az árazásáról és a minőségéről szeretnék kicsit pletykálódni.

Az első kérdés, ami felmerül bennem, hogy vajon az Apple tudja-e tartani ezzel a készülékkel a már megszokott színvonalat és a műanyag ház ellenére valóban minőségi iPhone-t kapunk-e az “olcsó” ár ellenére?

Az Apple az a cég, mely valóban odafigyel a minőségre, az eddigi iPhone Mac és minden más termékére odafigyelt a cég, a legtöbb elvárást kielégítik, bár azért van még mit fejleszteni, de vajon ezzel a készülékkel is elégedettek lesznek-e az emberek?

cheap-iPhone-hand

A dizájn maga nekem legalábbis tetszik és annak is örülök, hogy az árat is csökkentik ezzel párhuzamban, hisz ahogy írtam korábban is nem mindenki engedheti meg magának a drágább modellt. A hátlap ugye polikarbonátból, köznyelven műanyagból készül, melynek előállítása jóval olcsóbb mint az iPhone 5 alumínium és üveg háza.

A “leaked” – kiszivárgott – képek és videók egyre csak jönnek és jönnek, az Apple őszi Keynote-ja is közeleg, ahol valószínűleg bemutatják ezt a készüléket. Olyan pletykák is elhangoztak már, hogy több színben lesz elérhető az “olcsó iPhone“…

cheap iPhone leaked 2

Nos, ezt a Keynote-ig nem fogjuk pontosan tudni, csak találgathatunk.

Analítikusok szerint az ára sem lesz olyan olcsó, mint ahogy azt mi elvárnánk. Szerintük a készülék körülbelül 300-350$-ba fog kerülni, mely átszámolva 67000-79000Ft-nak felel meg. Ne feledjük, hogy ezek az amerikai árak, ha valóban ilyen áron lesz a készülék, az Magyarországon – rászámolva a vámköltségeket, adókat és a haszont – 100.000Ft körül lehet. Ez nem igen mondható olcsónak nemde?

Viszont ennyi pénzért nem érezném úgy, hogy egy prémium készüléket tartok a kezemben, hisz ennyi pénzért használtan kicsit megtoldva már iPhone 5-t lehet kapni.

Nos hát ezek még csak pletykák, de lehet némi valóságalapja… E hírünk egy külföldi oldalról származik, melyben a szerző hangot ad véleményének erről a készülékről, idézem:

If Apple does release this exact iPhone (it most likely will), millions of people around the world are going to be disappointed. As would I.

Lefordítva: Ha az Apple megjelentet egy ilyen készüléket (valószínűleg így lesz), milliók fognak csalódni a cégben, ahogy én is.

Ti mit szóltok ehhez?

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.