Végre visszatért a sokak által hőn szeretett márka, a HMD Global által licenszelt Nokia. Egy új forrás szerint a Nokia P1 lehet a vállalat idei csúcskészüléke, melyet az év legnagyobb mobilos eseményén szeretnének megvillantani.

Nokia 6

A pletyka szerint a Nokia P1 a Sharp Aquos Xx3 készüléken alapulhat, mely pár hónappal ezelőtt került bemutatásra Japánban. Azonban a korábbi specifikációk nem épp egy ilyen „harmatos” készülékre utalnak, ha minden igaz, akkor a Qualcomm Snapdragon 835 SoC-ja fogja meghajtani a készüléket, mellé 6 GB RAM és 256 GB belső memória társulhat.

A hátlapra egy Zeiss certifikációval ellátott, 22.6 megapixeles kamera kerülhet. Érdekes lehet majd górcső alá venni a megjelenéskor, hogy a Zeiss segédkezett-e a fejlesztésben, mint a Huawei P9 esetében a Leica. Az előlapon egy 5.3 inches kijelzőn nézhetjük a tartalmakat, de a felbontás még nem tisztázott: FullHD vagy 2K-s megjelenítő lesz.

A kijelzőről az Android 7.0 Nougat fog majd visszaköszönni, árában már nem biztos, hogy versenyképes a konkurens gépekhez képest: a 128 GB-os 800 dollár körüli áron lesz kapható, míg a nagyobb 256-os 950 dollárba fog fájni. Összehasonlításképp egy 128 GB-os iPhone 7 Plus 869$-ba kerül Amerikában.

Hirdetés
FORRÁSÜbergizmo
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook