Hirdetés

Különleges látvánnyal várja a közönséget az LG a jelenleg zajló IFA kiállításon Berlinben. A vállalat egy 15 méter hosszú, 5 méter magas és 7,4 méter széles OLED alagúttal szemlélteti az LG OLED technológia képességeit. 216 darab, 55 hüvelykes képernyőből áll ez a különleges alagút, melyben 447 897 600 pixel szerepel. Az OLED alagútban a tengeralatti világ képei, űrképek, valamint az izlandi északi fény képei jelennek meg.
A vetítés neve „Feketétől feketéig”. Olyan képsorokat láthatunk, amelyeken a színek harmóniában vannak a mélyfekete tónusokkal.
14 darab 8K felbontású kamerával vették fel az Izland fölött ragyogó Aurora Borealist azért, hogy minél tökéletesebb élményt nyújtson a látogatóknak a film.

29291621812_8f2de5c47b_o 29291621592_7002ce02fc_o 29365561906_3c6ec1601f_o

Az OLED képernyők hajlíthatók, így konvex és konkáv formákat is képesek felvenni anélkül hogy torzítanának. A képernyő minden pixele önállóan bocsátja ki a fényt, így a fényerejük szabályozható vagy kikapcsolható.
Januárban már láthattunk egy ehhez hasonló látványt az LG-től, a Las Vegas-i CES-en, ekkor a cég elnyerte a legjobb térinsallációért járó Red Dot Awardot.

„Az LG 50 évvel ezelőtt alkotta meg első tévékészülékét, ezt az évfordulót ünnepeljük most, az IFA-n is bemutatott OLED alagútunkkal és a jövő innovációját jelentő OLED tévéinkkel” – mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnöke.  „Mindenkit szeretettel várunk az LG standján, hogy saját maga tapasztalhassa meg, hogyan kelnek életre a színek a fekete kontrasztok mellett az OLED tévék bármely szögből tökéletes látványt nyújtó képein.

Az LG standja Messe Berlin 18-as Halljában található meg. Aki nem tudja megtekinteni a kiállítást, az alábbi videóban kaphat ízelítőt az alagút látványáról.

Hirdetés
Ildi
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: