Előző cikkünkben elmondtuk, hogy a Sony minden valószínűséggel az IFA szakkiállításon fogja bemutatni a következő okosóráját, de más gyártók is próbálkoznak betörni a piacra.
Az egyik gyártó már jelen van az okosórák világában, ez pedig az LG. Külföldi források szerint a cég második Android Wear alapú készülékének a neve LG G Watch R lesz. Hardveres tekintetben meg fog egyezni az LG G Watch készülékkel, de a kijelzője a Motorola Moto 360-hoz hasonlóan kör alakú lesz. A gyártó egy promociós videóban beharangozta már a készüléket, és annyi különbséget véltünk felfedezni a Motorola órája, és a G Watch R között, hogy az LG megoldása teljes kör alakú kijelzőt kap. A Motorola órájából egy fekete sáv csonkítja a teljes kört, ez az automatikus fényerőszabályzó helye. Tekintve hogy a Moto 360 az eddigi legdrágább okosóra, a legújabb G Watch sem kap majd olcsó árcédulát- ezt a kerek kijelzőnek köszönheti.
asus
Aki nem teheti meg, hogy 50000 forint körüli okosórát vegyen magának, annak talán az ASUS megoldása lesz szimpatikus. A gyártó szeptember 3-án mutat be egy Android Wear platform által meghajtott készüléket, amelynek az ára 99 és 149 dollár közé tehető majd. Az óra szögletek kijelzővel fog érkezni, az akkumulátora teljesítménye 300 és 400 mAh között várható. A termékek piaci bemutatkozása még az ünnepi szezon megkezdése előtt fog megtörténni.
Hirdetés
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.