Korábban már írtunk arról, hogy a Huawei P11 három hátlapi kamerával érkezhet, valamint akár iPhone X-szerű bemetszés is lesz az előlapon.

A pletykák szerint a háromlencsés megoldás lehetővé tenné a 40 megapixeles fényképek készítését, valamint az ötszörös “hidrid zoomot”. Továbbá hírek jelentek meg arról, hogy akár az iPhone X versenytársa is lehet kamera terén a P11, ugyanis az Apple TrueDepth-szerű kamerarendszert kaphat. A Honor 7X és a Honor View 10 készülékek bemutató eseményén a Huawei leleplezett egy új, 3D-s kamerarendszert, ami a “Point Cloud Depth Camera” nevet kapta. Erről egy olasz tech oldal videót is készített.

A videóban látható Matthew Leone, a Honor készülékek mérnöke, aki bemutatja, hogyan is működik a gyors 3D-s arcszkennelés. A Point Cloud Depth Camera az Apple TrueDepth rendszeréhez hasonlóan infravörös sugarakat alkalmaz, amely több ezer pontból álló rácsot ‘önt’ az arcra, meghatározva ezzel az alakját.

Ezek a hírek egyelőre csak pletykák, közel sem biztos, hogy iPhone X-szerű bemetszés kap a telefon, és az sem, hogy 3D-s arcfelismerő rendszert. De egy biztos: a kínai vállalat magasra fogja tenni a mércét.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: