Hirdetés

A GBH Insights nevű kutató cég arról számolt be, hogy a 2017-es évben a legtöbben iPhone-t vettek. Az Apple 233 millió eladott iPhone-ra számított, azonban „csak” 223 millió telefont adtak el. Az alábbi táblázat jól mutatja, hogy ha a többi helyezett eladásait összeadva nézzük a számokat, az iPhone még így is magasan az élen jár.

Az mondjuk számunkra is furcsa, hogy nem említik típusra lebontva a készülékeket, a többinél viszont azt figyelik. Úgy lenne igazán fair a dolog, ha az összes Apple iPhone és az összes Samsung Galaxy okostelefon eladásait mérték volna össze. Ha azt nézzük, hogy 2017-ben 8 db iPhone volt hivatalos forgalomban, és hogy a második helyen az S8 (az S8+?) és a Note8 áll, akkor arányait tekintve 3 iPhone modellre vetítve az Apple kb. 83 millió eszközt adott el. Így is az Apple vezet, de átláthatóbb lenne a statisztika, ha modellre is levetítenék (remélem értitek, mire gondolok).

Ezt követi az Amazon okoshangszórója, az Echo Dot, amelyből 24 millió darabot értékesítettek ebben az évben. A negyedik helyet az Apple Watch kapta, idén 20 millió órát vásároltak világszerte. Végül a Nintendo Switch lett az ötödik legnépszerűbb termék 2017-ben, 15 millió darab kelt el.

Az Apple tavaly is az első helyen végzett 211 millió eladott telefonnal. Daniel Ives, a GBH Insights elemzője szerint az iPhone jövőre is első helyen fog végezni. A felhasználók száma nagyon sok, és a legtöbben minden évben frissítik a legújabb modellre a telefonjukat. Emellett a Moorhead Insights elemzője, Patrick Moorhead arra számít, hogy az Apple csökkenti az iPhone árait az iPhone X-en kívül. Nos, mivel az Apple vezet eladás terén, kicsi az esélye, hogy enyhítene az árakon, hiszen így is rengetegen megveszik a termékeiket.

Szerintetek jövőre is az iPhone végez az első helyen?

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Ildi
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon:

1 hozzászólás

Comments are closed.