A GBH Insights nevű kutató cég arról számolt be, hogy a 2017-es évben a legtöbben iPhone-t vettek. Az Apple 233 millió eladott iPhone-ra számított, azonban “csak” 223 millió telefont adtak el. Az alábbi táblázat jól mutatja, hogy ha a többi helyezett eladásait összeadva nézzük a számokat, az iPhone még így is magasan az élen jár.

Az mondjuk számunkra is furcsa, hogy nem említik típusra lebontva a készülékeket, a többinél viszont azt figyelik. Úgy lenne igazán fair a dolog, ha az összes Apple iPhone és az összes Samsung Galaxy okostelefon eladásait mérték volna össze. Ha azt nézzük, hogy 2017-ben 8 db iPhone volt hivatalos forgalomban, és hogy a második helyen az S8 (az S8+?) és a Note8 áll, akkor arányait tekintve 3 iPhone modellre vetítve az Apple kb. 83 millió eszközt adott el. Így is az Apple vezet, de átláthatóbb lenne a statisztika, ha modellre is levetítenék (remélem értitek, mire gondolok).

Ezt követi az Amazon okoshangszórója, az Echo Dot, amelyből 24 millió darabot értékesítettek ebben az évben. A negyedik helyet az Apple Watch kapta, idén 20 millió órát vásároltak világszerte. Végül a Nintendo Switch lett az ötödik legnépszerűbb termék 2017-ben, 15 millió darab kelt el.

Az Apple tavaly is az első helyen végzett 211 millió eladott telefonnal. Daniel Ives, a GBH Insights elemzője szerint az iPhone jövőre is első helyen fog végezni. A felhasználók száma nagyon sok, és a legtöbben minden évben frissítik a legújabb modellre a telefonjukat. Emellett a Moorhead Insights elemzője, Patrick Moorhead arra számít, hogy az Apple csökkenti az iPhone árait az iPhone X-en kívül. Nos, mivel az Apple vezet eladás terén, kicsi az esélye, hogy enyhítene az árakon, hiszen így is rengetegen megveszik a termékeiket.

Szerintetek jövőre is az iPhone végez az első helyen?