Hirdetés

A Google most az iPhone-ról érkező SMS-ekre adható reakciókkal próbálja javítani a felhasználói élményt.

Az Apple nem vette az adást, így a Google lépett a jobb felhasználói élmény érdekében: az iPhone-ról érkező SMS-ekre adható reakciókat tesztelik, ami fordított esetben már működik.

Múlt hónapban a Google kampányt indított a platformok közti átjárhatóság érdekében, #GetTheMessage néven, az Apple azonban nem adja fel az iMessage exkluzivitását, ami az ökoszisztémához láncolja a felhasználóit, közben pedig az Androidosokkal való kommunikációt kényelmetlenné teszi.

Ha egy almás mobilról Androidosra üzenünk, azt még mindig a régi, ráadásul fizetős SMS technológiával tudjuk csak megtenni, ami ráadásul nem is titkosított, nem beszélve arról, hogy kényelmetlen is a használata.

Az iPhone-ról érkező SMS-ekre adható reakciókat teszteli a Google

Az iPhone felhasználók egy ideje tudnak reagálni az Androidosoktól kapott üzenetekre is emodzsikkal, pont úgy, mintha egy iMessage üzenet lenne, azonban ilyenkor a gyakorlatban egy SMS-t küld el a mobil az Androidos felhasználónak, akinél ez egy ideig egy üzenetként jelent meg, mondjuk így: 😂 „valami vicces üzenet”

A Google aztán egy okos megoldást alkalmazva feldolgozta ezeket az SMS-eket, és a megfelelő módon megjeleníti már az üzenetek mellett, a visszafelé reakció Androidról almára azonban jelenleg nem működik.

Ennek a megoldásán dolgoznak, ami hasonló lesz, mint az Apple-nél alkalmazott módszer, azonban mivel az iPhone nem alakítja át az üzenetet, minden reakciót úgy fog látni egy almás felhasználó, mintha az egy külön üzenet volna, ami eléggé idegesítő lehet.

Ti fizetnétek egy emodzsis reakcióért SMS-díjat?

Hirdetés
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.