Hiába drága, az emberek csak azért is azt veszik meg. Mi lehet az oka az iPhone 5S sikerének? Az új asztroszürke szín? Az új 64bites processzor? A szebb kamera? A dupla vaku? Szerintünk az utolsó tipp lehet a fő ok. Az ujjlenyomatszenzor, avagy a TouchID!

Az iPhone 5S bevezetésével az Apple hivatalosan is törölte a kínálatból a 2012 őszén bemutatott iPhone 5-t, azonban a termékkínálatból nem törölte az iPhone 4S-t. Tehát a 2013/2014-es szezonban a kínálat az iPhone 4S, iPhone 5C és iPhone 5S között oszlik meg, míg az 5S bemutatása előtt az iPhone 4, iPhone 4S és az iPhone 5 között oszlott meg.

Készült az eladásokról a 2012-es és 2013-as év utolsó negyedében egy-egy statisztika, hogy a kínálatból melyik telefonok fogynak a legjobban. A 2012-es statisztika alapján az iPhone 5 volt a nyerő, nem véletlen, hisz új dizájnnal jött a piacra. Most azonban az iPhone 5 helyét az 5S vette át a ranglistán, ugyanis az összes iPhone eladás 59%-át ő teszi ki. Íme a statisztika:

Ahogy láthatjátok, a 2013-as iPhone 5C és 5S bemutatása után az emberek kezdtek megválni az eredeti iPhone képmérettől, és az 5-ös szériára váltottak. Az új képméret már 2012-ben is népszerű volt, hisz az iPhone 5 egymaga az eladások felét tette ki. Most azonban az 5S úgy néz ki, hogy elsöprő sikert arat. Mi is leteszteltük az 5S-t és nem csodálkoztunk a nagy népszerűségen. Vannak akik divatból veszik meg, vannak akik mert hűségesek a márkához és vannak, akik tudják, hogy mire képes a készülék.

Kíváncsiak vagyunk, hogy mi lesz a helyzet az iPhone 6-tal…vajon a bemutatás után megcsappan az 5S eladások száma és az 5C-t ellehetetlenítik? Kiderül!

iPhone 5S tesztünkhöz kattints ide!

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.