2014-t írunk és úgy néz ki, hogy igen izgalmas évnek nézünk elébe a tech kütyük terén. Az egyik legfontosabb és legvártabb dolog az iPhone 6. 

Itt az idő, hogy az Apple elhagyja az 5-ös széria utáni kiegészítéseket, és valóban újat mutasson nekünk! Elvégre ez az év 2014 lett és nem 2013S 🙂 Az egyik meghatározó faktor az új készülék során a méret lehet. Azt rebesgetik, hogy az új generációs iPhone készülék sokkal vékonyabb lesz az előző generációnál. Az Apple mindig is nagy hangsúlyt vetett a súlyra és a vastagságra, ezt mindig kiemelte készülékbemutatóinál, hogy mennyivel könnyebb és vékonyabb lett az új készülék. Idén ősszel egy kb. 6mm vastag készüléket várunk.

Ez a méret 20%-os csökkenést jelent az iPhone 5S-hez képest. De még nem tudjuk, hogy igaz-e a hír.

A másik faktor a kijelző mérete. Azt rebesgetik, hogy az iPhone 6-ban nagyobb kijelzőt fogunk majd találni, a pontos méretet nem tudjuk, de elemzők szerint valahol 4,7-5,7 inch között lehet majd a képernyő átmérője. Ez szakítana a Steve Jobs által megálmodott tervekkel, de sajnos Steve nincs köztünk, hogy figyelmeztesse Tim Cook-ékat.

Mindenesetre kívánom, hogy lepjenek meg minket ősszel, de reméljük nem negatívan!

Hirdetés
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.