Hirdetés

A legújabb pletykák szerint az iPhone 15 széria A17 chipje főként jobb üzemidőt hozhat, ugyanis a cég a kisebb fogyasztást helyezi majd előtérbe a teljesítménnyel szemben.

Néhány napja számoltunk be róla, hogy a TSMC kész a 3 nanométeres gyártás megkezdésére, amely technológiával az A17 illetve az M2 Pro chipek is készülhetnek jövőre.

Az iPhone 15 széria A17 chipje főként jobb üzemidőt hozhat

A TSMC szerint a 3 nanométeres csíkszélesség 35%-kal kisebb energiafelhasználás mellett képes jobb teljesítményt nyújtani, mint az 5 nanométeres folyamatra épülő lapkák.

Az almás lapkakészletek jelenleg is megfelelő teljesítményt nyújtanak, így sokan örülnének annak, ha a jobb üzemidő lenne fókuszban a teljesítmény folyamatos emelése helyett.

Több, mint fél év van hátra az új iPhone széria debütálásáig, addig még bármi lehet, mindenesetre a 3 nanométeres gyártástechnológiára váltás mindenképp előnyére válhat az új almás mobiloknak.

Hirdetés
FORRÁS9to5mac
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.