Ősszel érkezik az iPadOS, ami natívan támogatja a vezetékes vagy vezeték nélküli egerek használatát az iPaden.

Az iOS 13 iPadekre készített változata az iPadOS nevet viseli ezentúl, a fejlesztői bétákat pedig sokan már használják is. Steve Troughton-Smith fejlesztő vette elsőként észre és tweetelte, hogy az iPadOS-ben található egy beállítási lehetőség, mellyel USB egerek és vezeték nélküli (Bluetooth) egerek is használhatók a tablettel.

Egyelőre a Beállítások között az Assistive Touch kisegítő funkciók között van elrejtve az opció. Ezt bekapcsolva az egeret mozgatva az iPad kijelzőjén az Assistive Touch gomb úgy mozog, mintha egy kurzor lenne. A bal kattintással történő kiválasztás és parancs működik, viszont a jobb egérgomb semmit nem csinál.

Az iPadek így már a billentyűzettel történő navigáció mellett valamennyire támogatni fogják az egérrel történő irányítást is. Az iPadOS az iOS 13-mal egyidőben, ősszel érkezik. Futtatásához iPad Air 2 vagy újabb készülék szükséges.

További WWDC-vel kapcsolatos hírekért kattints ide!

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.