Hirdetés

Az Apple a szeptember 14-i bejelentését az új táblagépekkel indította, elsőként az iPad 9. generációjával, majd a dizájnban is felfrissített iPad minit is bemutatták.

iPad (9. gen)

Az új iPad (9. gen) külsőre nem változott, maradtak ugyanúgy a nagyobb, mondhatni idejétmúlt kávák, a fejlődés inkább hardveres jellegű. A gép lelke egy Apple A13 Bionic lapkakészlet, amit az iPhone 11 szériánál ismerhettünk meg, ezenfelül a kamerák is fejlődtek. Az előlapi kamera egy 12 MP-es, széles látószögű egység Center Stage funkcióval, a hátlapon pedig egy 8 MP-es szenzor van.

Az új 10,2 hüvelykes (2160 x 1620 pixel, IPS) gépezet az elődhöz képest dupla alap tárhellyel (64 GB) és iPadOS 15-tel érkezik, támogatott az Apple Pencil (első generáció) és mától rendelhető 134.990 Ft-os áron.

iPad mini (6. gen)

iPad mini 6

A legkisebb iPad nagyon régóta nem frissült ekkorát, nemcsak belül, de dizájnban is modernizálták. Külsőre az iPad mini felvette az Air vonalát, alul most már USB-C csatlakozót találunk, új sztereó hangszórókat is kapunk, valamint a 8,3 hüvelykes, 2266 x 1488 pixeles IPS kijelző körüli kávák vékonyabbak és lekerekítettek lettek.

Az Apple promóciós videói alapján az új iPad mini simán átfogható egy kézzel. Az elő- és hátlapi kamera is fejlődött, mindkét oldalon 12 MP-es szenzor található (hátul f/1.8 rekeszértékkel), hasonlóan az iPad-hez (9. gen), a mini is megkapta elől a Center Stage funkciót, ami videóhívásoknál mindig a fókuszba helyezi a személyt.

Új gyári tokok

Az iPad mini 6. generációja mától rendelhető 199.990 Ft-os indulóáron és a boltok polcain szeptember 24-től lesz elérhető.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.