Hirdetés

Új funkciót fejlesztett a Facebook a csevegőszolgáltatásához, a Messengerhez. Az újdonság az Instagramon már egy ideje bevezetett „Közeli barátok” megfelelője, „Kedvencek” („Favorites”) néven. A lényeg sem tér el attól, ami már az Instagramon működik: az általunk a barátlistából kiválasztott embereket és az általuk megosztott tartalmat előrébb sorolja az algoritmus az applikációban, mint a többieket.

A Facebookon a „Kedvencek” kiválasztását manuálisan lehet majd megtenni, erősítette meg a TechCrunch kérdésére a közösségi óriás. Ha kiválasztottunk a barátlistából kedvenceket, akkor ők kapni fognak egy külön fület a Messenger alkalmazáson belül, s ha valamit csak velük szeretnénk megosztani — legyen az sztori vagy akár csak egy link —, akkor így azt egyszerűbben meg fogjuk tudni tenni, mások pedig nem fogják látni.

Így nézne ki az új funkció a Messengerben

A Facebook azonban figyelmeztet, hogy azzal, ha a „Kedvencek” funkciót bekapcsoljuk, automatikusan nem korlátozzuk az idővonalunkra és a sztorinkba bekerülő tartalom láthatóságát a kizárólag a kedvenceinkre.

A „Kedvencek” bevezetése valószínűleg arra irányuló próbálkozás, hogy rávegyék az embereket, hogy a Facebookot használják úgy, mint régebben és minél több dolgot osszanak meg magukról. Ez részben egybevág azzal, amit Mark Zuckerberg, a cég vezérigazgatója nemrégiben nyilatkozott. A CEO szerint a Facebookot ideje egy digitális nappalivá tenni a piactér helyett, ahol az emberek a kommunikációra összpontosíthatnak, mert tudják, hogy adataik biztonságban vannak.

Kíváncsian várjuk, hogy ténylegesen mikor kerül bevezetésre az új funkció. Egy hasonló ugyanis már létezik „Friends Lists” néven, azonban ott nem lehet redukálni az általunk megosztott tartalmak láthatóságát csak a listánkon szereplők számára. A bevezetés azonban még sok időbe telhet, hisz a funkció egyelőre prototípus állapotban van, még csak nem is béta.

Hirdetés
FORRÁSTechCrunch
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.