Megújult formavilággal, de az eredeti modellt megidéző dizájnbeli jegyekkel mutatta be ma a HMD Global az új Nokia 3310-et.

Ahogy a korábbi pletykák is mutatták, a készülék vékonyabb lett, valamint nagyobb, színes kijelzőt kapott. 2.4 inches QVGA felbontású ívelt megjelenítővel rendelkezik, ami egy polarizált réteget is kapott, hogy minél olvashatóbb legyen napsütésben.

Méreteit tekintve 115.6 x 51 x 12.8 milliméter és négy színben lesz kapható: Warm Red, Dark Blue, Yellow és Grey.

A Nokia 3310-ben 16 MB belső tárhely található és bővíthető 32 GB-ig microSD kártyával. Az operációs rendszer a Nokia Series 30+ lett, van rajta 3.5 mm-es jack csatlakozó, FM-rádió képes.

A hátlapra került egy 2 MP-es kamera, ami nem sok, de legalább van benne. Az akkumulátor 1200 mAh kapacitású, amivel a HMD Global szerint a Nokia 3310 22 órán át bírja beszélgetéssel, 39 órán át hallgathatunk rádiót és 51 órán át hallgathatunk zenét. A készenléti ideje 31 nap, ami nem hangzik rosszul.

Az új Nokia 3310 kiváló lehet bulitelefonnak, ipari munkásoknak, egyszerűen másodlagos telefonnak, de akár időseknek és gyermekeknek is kiváló választás lehet.

Az készülék ára 49 euró lesz ami átszámítva körülbelül 15.000 forintnak felel meg (nem végleges hazai ár), megjelenési dátum viszont még ismeretlen.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Dömötör András
Fiatal informatikus vagyok, aki nagyon szereti az elektronikát. 2011-ben kezdtem el foglalkozni a mobiltelefonokkal és azóta is töretlen lelkesedéssel figyelem az újdonságokat.
  • Biff Tannen

    Őszintén szólva jobbra számítottam 3310 vonatkozásában. Nekem olyan “szappantartó” feelinget ad, messze nem olyan minőségi hatása van, mint az eredetinek, bár a kezembe nyilván még nem lehetett. Az ikonokról meg jobb nem is beszélni. Legalább a Navy gombot meghagyhatták volna, ez így nem annyira nyerte el a tetszésemet legalábbis elsőre.

  • 8LAD3

    Kár is tagadni, a célközönségnek tökéletes, bár azt az 1gb tárhelyet, meg egy 5mp-s kamerát kár volt kispórolni 😀 majd kiderül hogy mennyire tartós, törhetetlen-e mint az elődje 😀

  • Tier Nan Gorduin

    Azt a jo kis szogletes kepernyot jol lekerekitettek…