A Samsung 18 európai országban végzett felmérést, melyben 55 év feletti hétköznapi embereket kérdeztek meg arról, hogy mit gondolnak a technológia fejlődéséről. A magyarországi lakosok kimagasló arányban tartják szükségesnek és elkerülhetetlennek ezt a folyamatot. Ami viszont érdekes az az, hogy ez a korosztály előző állításuk ellenére nagyrészt nem tart lépést az újdonságokkal.

Jelenlegi megállapítások szerint a mai fiatalok és középkorúaknak nehezebb lesz idős korára lépést tartani a technológiával, mert folyamatosan, egységesen növekszik. Emiatt egyre több információt kell feldolgozniuk miközben idősödnek.

Hát az meg mi? - kérdeznék a mai gyerekek
Hát az meg mi? – kérdeznék a mai gyerekek

A megkérdezett magyar lakosok 60%-a azt vallja, hogy a fejlődés megállíthatatlan, ez bőven meghaladja az európai 41%-os átlagot. Másik érdekes adat, hogy az európai emberek (átlagosan) 25%-a fél, hogy lemarad egy technológiai újításról, eközben kis hazánk 30%-a tart ettől.

Magyarország idősei (55+) a kutatás szerint el vannak maradva az E-book várárlásokkal is, mivel ebben az országban csupán 6% használ elektronikus könyvolvasót. Ez a szám Ausztriában és Hollandiában is 21%. De nem csak ebben vagyunk lemaradva. Míg ugyanez a korosztály 11%-a használ tabletet, addig az osztrákok 42% teszi ezt, míg a holland idősek 55%-a, de számítógép használatban is hasonló a helyzet.

Internet terén is enyhe lemaradásban vagyunk, hiszen az EU ezen korosztályának 14%-a használ rendszeresen internetet, amíg a Magyarok csupán 7,6%-a.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.