Kicsit vicces olvasni a készülék specifikációit, amikor a Samsung nemrég még azzal poénkodott, hogy az Apple-lel ellentétben az ő mobilján van jack csatlakozó, erre tessék, megjelent az Infinity-O kijelzős Galaxy A8s jack csatlakozó nélkül.

A Samsung Galaxy A8s előlapján egy 6,4 hüvelykes, 2340 x 1080 pixel felbontású IPS (NEM Amoled) kijelző található, aminek egységét mindössze az előlapi kamera kivágása töri meg, ez az első bemutatott okostelefon ezzel a megoldással. A Huawei és a Honor is hozza decemberben a ‘kifúrt’ kijelzős készülékét, de a Samsung az első.

A Galaxy A8s teljesítményéről egy Snapdragon 710-es rendszerchip, valamint 6/8 GB RAM gondoskodik, a tárhely 128 GB, ami egészen 512 GB-tal is bővíthető. Az előlapi kamera 24 MP-es lett, a hátlapra pedig ugyanaz a tripla kamera került, mint ami a Galaxy A7 hátlapján is található (24 MP, f/1.7 fő kamera, 10 MP széles látószögű, 5 MP mélységkamera).

Ha 2018 a notch-os mobilok éve volt, akkor 2019 a ‘punch-hole’ dizájn éve lesz, már csak egy jó magyar elnevezésre várunk. A Galaxy A8s fedélzetén Android 8.1 Oreo rendszerrel fogunk találkozni, a töltést USB Type-C-n keresztül eszközölhetjük, az akku pedig 3400 mAh kapacitású.

Kínában december 21-ig előrendelhető a telefon, de az árcédula még nem nyilvános.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.