Hirdetés

A kutatókból és újságírókból álló Climate Central szerdán nyilvánosságra hozott egy jelentést, mely szerint Amerikában immár összehasonlíthatatlanul tisztábbnak számítanak az elektromos autók a belső égésű (különösen a dízel) járművekhez képest. A felmérést ráadásul nem csupán az egész országra, hanem az egyes államokra vetítve is elvégezték. 37 államban már az elektromos autó a tisztább, ez pedig annak is köszönhető, hogy ezekben az államokban egyre nagyobb a megújuló energiák termelése, viszont a többinél a kőolaj származékok túlsúlya még a belsőégésű-hibrid kombinált meghajtású autókat hozza ki nyertesnek.

A csoport létrehozott egy új weboldalt is, amelyen az érdeklődök összehasonlíthatják a normál és plug-in hibrid, valamint teljesen elektromos autó környezetvédelmi szempontjait. Eric Larson, a Climate Central energiaügyi elemzője azt nyilatkozta, egyre több helyen az elektromos autók a legzöldebb választás, még akkor is, ha figyelembe vesszük az általuk felhasznált áram forrását. Amerika folyamatosan csökkenti az előállított áram szénfüggőségét, illetve az embereknek is egyre nagyobb kínálat áll rendelkezésre ilyen típusú autókból. Ma már nem csupán a Tesla Model S, illetve a Nissan Leaf közül kell választani, a BMW, a Fiat, a Mitsubishi és a VW (hamarosan a Chevrolet) is kínál teljesen elektromos autókat. A választék pedig folyamatosan bővül, ráadásul az újabb modellek egyre nagyobb hatótávot biztosítanak, ami egy olyan hatalmas országban, mint az USA, különösen fontos.

Hirdetés
FORRÁSMashable
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.