Egy sajtóeseményen a Xiaomi egy minden eddiginél gyorsabb, 30 wattos vezeték nélküli gyorstöltést mutatott be. A Mi Charge Turbo névre keresztelt technológia elsőként a szeptemberben bemutatásra kerülő Mi 9 Pro 5G-ben fog debütálni.

Mi Charge TurboA Xiaomi eddig is piacvezető volt a vezetékmentes töltési sebességben, például a Mi 9-et 20 wattal tudjuk tölteni megfelelő töltő használatával.

Egy 4000 milliamperóra kapacitású akkumulátort 50%-ig 25 perc alatt, míg teljesen 69 percbe telik feltölteni az új töltővel.

Mi Charge TurboA bemutató végén azt is elárulták, hogy már a 40 wattos vezeték-nélküli töltés tesztelési időszakát is megkezdték.

Idén még egy nagy dobással adós a Xiaomi. A Mi MIX 4 a legújabb hírek szerint a Samsunggal közösen fejlesztett 108 megapixeles kameraszenzort használhatja. A teljes előlapot elfoglaló kijelzőt egy motorikusan kiemelkedő előlapi kamera és az készülék oldalára ráhajló kijelzőpanel képezi majd. A 40 wattos töltés már ebbe a készülékbe is belekerülhet. Az említett mobil kerámia borítást kaphat, 12GB memóriát, 1TB tárhelyet és persze Qualcomm Snapdragon 855+ lapkakészletet. Képek még egyelőre nem szivárogtak ki róla, de ha még idén be akarják mutatni, akkor némi információval lassan elkezdhetik a vásárlók felcsigázását.

Hirdetés
FELHASZNÁLT IRODALOMGizmoChina
FORRÁSGSMARENA
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.