Szinte senkinek sem kell bemutatni az Apple új, vezeték nélküli fülhallgatóját, az AirPods-ot. Akár valaki szereti, akár nem, egy dologban egyetérthet mindenki, hogy nagyon könnyen el lehet hagyni.

Egy szoftverfejlesztő készített erre egy alkalmazást, mely kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy ha esetleg nem találod az AirPods-ot és Bluetooth kapcsolatban van a telefonoddal, akkor a Bluetooth jel erősségét mérve a füles közelébe navigál, így nagy eséllyel megtalálod vagy legalábbis nagyobb eséllyel, mintha nem lenne az app.

A Finder for AirPods alkalmazás 3.99$-ba került az App Store-ban, viszont aki kiad ennyi pénzt az AirPods-ért, annak nem hiszem, hogy fájna megvenni az alkalmazást. Az Apple viszont beleszólt a dologba és törölte az App Store-ból az appot. A fejlesztő szerint az Apple-nél úgy ítélték meg, hogy nem illik az áruházba, vélhetően nem tetszett nekik az ötlet, hogy a felhasználónak lehetősége adódik megtalálni az elveszett AirPods-ot.

Noha a Finder for AirPods korán sem volt tökéletes, nem volt teljesen pontos, akkor is több (volt) a semminél, viszont így, hogy törlésre került, marad a 69$ fizetése az Apple-nek az elhagyott füles pótlásáért.

Hirdetés
FORRÁSMashable
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.