A Fast Company egy havonta megjelenő amerikai magazin, ami kifejezetten a vállalatokra és a technológiára fókuszál. Az online felületükön nemrég megjelent a világ leginnovatívabb vállalatairól szóló top 50-es listájuk és a 2017-es évre az Apple-t hozták ki győztesnek.

2016-ra vonatkozóan a negyedik helyet ítélték az almás cégnek, most azonban szerintük olyan újdonságokat hozott el a vállalat, amelyek miatt megérdemli a címet. Ezek az AirPods, az Apple Watch Series 3, az ARKit és az iPhone X. Kategóriájukban a legkelendőbb termékekről van szó.

iPhone X

A 2010-es iPad megjelenése óta nem volt grandiózus újdonság, új termékkategória, azonban 2017-ben bemutatták a vezeték nélküli AirPods fülhallgatót, az Apple Watch Series 3 abszolút bestseller, a fejlesztők imádják az Apple kiterjesztett valóság keretrendszerét, az ARKitet és a szkeptikusok is csodálják az iPhone X sikerét. Nagyjából ezt nyilatkozták a magazinnál.

Mit gondolunk mi?

Az Apple 2017-ben többször is hibázott és ahogy Magyarósi Csaba is mondta, sok bűne van a vállalatnak. Egyéni megítélés kérdése, hogy jó termék-e az AirPods vagy épp az iPhone X…én (Laci) is egy ilyen telefont használok, nem is lenne vele abszolút semmi gondom, ha nem lenne bajos az operációs rendszer. Az iOS mindig is a stabilitásáról volt híres, azonban  az iOS 11 az egyik legrosszabb operációs rendszerük, teli van hibával és az őszi megjelenés óta eddig 11 frissítés érkezett, és ezek nem új funkciókat, hanem szinte csak hibajavításokat hoztak.

Sokan – köztük én is – az ökoszisztéma miatt használják az Apple termékeit, ott az iMessage, az iCloud, az AirDrop, de ezek sem tökéletesek, az meg egyenesen fantasztikus, hogy a 2016-os MacBook Prómhoz nem tudom kábelesen csatlakoztatni az iPhone-om a gyári tartozékokkal…vagy vennem kell egy USB-C – USB-A átalakítót vagy egy jó drága USB-C végű Lightning kábelt.

Én úgy gondolom, hogy az Apple egyre kevésbé érdemes, noha még mindig jók a termékek, aki régóta használja őket és él az Apple ökoszisztémában, az látja a változásokat és ezek nem feltétlen pozitívak. De ez csak kizárólag az én véleményem, ettől függetlenül szeretem a telefonomat és a gépemet használni, de vannak idegesítő és kényelmetlen dolgok.

Ti mit gondoltok? Ti odaadnátok a díjat az Apple-nek a 2017-es teljesítményének eredményeképp? Több lett a piac az AirPods, az ARKit és az iPhone X megjelenésével?

[Total_Soft_Poll id=”41″]

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.