Az Apple úgy döntött, hogy kevesebb iPad minit gyártanak, legalábbis a Nikkei Asia szerint. Az Apple gyárai is szembesültek a globális chiphiány nehézségeivel. A forrásokat és alkatrészeket ezentúl az iPhone 13 gyártására fordítják, hogy biztosítsák a telefonra irányuló kereslet zavartalan kielégítését.

Az iPad keresletét illetően éves szinten növekedésről tudnak beszámolni, feltehetőleg az otthoni munkavégzés miatt, amit a pandémia idézett elő. Nikkei Asia 6,7%-os növekedésre becsülte az iPad eladások mennyiségét a tavalyi 53,2 millió darabszámhoz képest, amely csaknem a harmada volt az értékesített tabletek mennyiségének. Azonban most az Apple az iPhone 13-ra priorizál, a nyugati piacon hatalmas érdeklődésre számítanak az új telefon iránt.

Az iPhone 13 ugyanolyan lapkakészlettel rendelkezik, mint az iPad mini, az A15 Bionic a szíve mindkét eszköznek. Ezenkívül a RAM és a háttértár chip is megegyezik. Az Apple tudja, hogy ez befolyásolja majd az utolsó negyedéves iPad által hozott bevételeket, de Luca Maestri CFO szerint ez csak az iPad mini gyártását érinti.

Az elemzők nincsenek meglepve az Apple döntésétől. Brady Wang tech elemző a Counterpoint Researchtől elmondta – “ez természetes”, hogy az iPhone kerül előtérbe. Az Apple évente több mint 200 millió okostelefont értékesít, ami egyrészt a vállalat szívének is nevezhető és nem mellesleg a márka ikonikus darabja is. Azért érdemes tudni, hogy Cupertino a riválisai előtt van, szóval úgymond megengedhetik maguknak, hogy háttérbe szorítják az iPad gyártást.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena