Hivatalos közleményben tudatta ma az Apple és az Intel, hogy egymilliárd dolláros áron felvásárolják az Intel mobilos modemüzletágát. Ezzel az üzlettel az Intel modemekkel foglalkozó ágának jelentős része az almás cég tulajdonába kerül. 2200 dolgozóval, felszereléssel és szellemi tulajdonnal együtt.

Utóbbi miatt lehet kiemelten fontos az Apple-nek a tranzakció, mely várhatóan 2019 végéig lezárul. Az Intel mobilos fejlesztési ágának jelenleg 17 ezer vezeték nélküli technológiákat érintő szabadalma van. Hogy ezzel mit fog kezdeni az Apple, az a jövő zenéje.

A legvalószínűbb, hogy a Qualcommal való balhéjuk következményeként megpróbálják magukat – vagyis az iPhone-t – függetleníteni a Qualcomm technológiáitól. Mivel az iPhone jelenleg a cupertinói cég számára legtöbb pénzt termelő termékük, vélhetően az Intel egy részének megvásárlása is a mobil fejlesztése miatt fontos. Bár elemzők azt mondják, 2020 előtt biztosan nem lesz 5G-s iPhone, az átállást elősegítheti és fel is gyorsíthatja, ha a modemet már házon belül fogják fejleszteni hozzá.

S bár az Apple az Intel modemüzletágának nagy részét most bekebelezte, a megállapodás értelmében PC-kbe és IoT-eszközökbe (például okostévé, okoshűtő, autó) továbbra is az almás cég beleszólása nélkül fejleszthet technológiát az Intel.

Még több Apple-ös hírt a Tech2-n itt találsz!

Hirdetés
FORRÁSApple
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.