A Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) tanulmányából kiderült, hogy az Android operációs rendszert használók lojálisabbak a platformhoz, mint az iOS-esek.

Nem csupán nőtt a lojalitás 2016 óta, de most a legmagasabb. A tanulmány alapja, hogy figyelték az Android és iOS felhasználókat Amerikában, hogy telefonváltásnál melyik csoportból váltanak többen platformot, fogalmazhatunk úgy is, hogy hol tértek át többen a “sötétebbik oldalra”.

A kutatásban résztvevők közül az androidosok 90%-a tartotta meg a platformot, ez az iOS felhasználóknál 86%.

iPhone X és Galaxy S8

Mike Levin, a CIRP vezérigazgatója és társalapítója szerint a felhasználók először döntenek egy platform mellett, kiismerik, megtanulják kezelni és általában annál is maradnak.

A márkalojalitás 2013-ban sokkal erősebb volt az iOS-nél, azonban ez napjainkra megváltozott. Bizonyára erős szerepe van ebben annak is, hogy az iOS 11 az eddig legrosszabbul sikerült rendszer, amit az Apple kiadott. A CIRP azt is hozzátette a kutatási eredményekhez, hogy a platformot megtartók aránya és ezen felhasználók száma teljesen eltérő mutató, hisz az Android rendszernek jóval nagyobb a felhasználóbázisa.

Levin azt mondta, hogy az eddigiek alapján az a jellemző, hogy jóval több androidos vált iOS-re, mint iOS felhasználó Androidra, de figyelembe véve, hogy hány Android felhasználó van, százalékosan többen maradnak a platformnál, mint az iOS-nél.

Hirdetés
FORRÁSTheVerge
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.