Az XDA-Developers a minap leplezett le néhány dokumentumot a Samsung Galaxy S9+-ra érkező Android 9.0 Pie szoftverből, amiben bizonyítékot találtak arra, hogy  4 darab Galaxy S10 modell van érkezőben, amelyekből az egyik 5G-re is képes lesz.

A fellelt fájlnevek (beyond 0, beyond 1, beyond 2, beyond 2 5G) nem árulnak el túl sokat a készülékekről, de lássuk mit is takarhatnak:

Mivel mindegyik tartalmazza a „beyond” szócskát, következtethetünk arra, hogy ez az S10 modellek fő kódneve (a Note9 esetében a „crown” volt). A „0” feltehetően a legkisebb, az „1” a közepes, a „2” pedig a legnagyobb méretű telefont jelezheti. Elképzelhető, hogy az Apple nyomán dönthettek a 3 készülék bemutatása mellett, miután ők is 3 variációt mutattak be az új iPhone-ból.

A processzor gyártójáról a hozzáírt vagy elhagyott „q” betű árulkodhat. Ahol megtaláljuk az írásjelet, ott Qualcomm Snapdragon chipre, ahol nincs, ott Exynos chipre számíthatunk. A legtöbb modell mögött az LTE jelölést látjuk, ami egyértelműen a 4G támogatást jelöli, de néhánynál már 5G-t láthatunk. Találgatások szerint az S10 modellek a Snapdragon 8150 (eredeti nevén Snapdragon 855) vagy Exynos 9820 processzort kaphatják, az 5G képes modellt pedig Qualcomm X50 vagy Exynos 5100 modemmel szerelik fel.

A „0” jelű 5,8 hüvelykes kijelzővel és egy hátlapi kamerával jelenhet meg, míg az „1” jelű szintén 5,8 hüvelykes képernyővel készülhet, de itt már duál kamera készíti a képeket. Megvan az esély arra, hogy ez a példány kicsit nagyobb kijelzővel rendelkezik majd, valahol az S10 és S10+ között. Az utolsó variáns rejtheti az S10+ készüléket, ami valószínűleg 6,44 hüvelykes kijelzővel és tripla hátlapi, valamit duál előlapi kamerával dolgozik majd, és ennek készülhet egy 5G-t is támogató verziója.

Ezeket a fejlesztői utalásokat persze nem érdemes készpénznek venni, nincs rá garancia, hogy a Samsung valóban négy S10 modellt fog gyártani, és azt is korai leszögezni, hogy tényleg leleplezik-e a jövőbeni zászlóshajó 5G képes változatát (de ebbe az irányba haladunk).

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.