Hirdetés
A Chromebookok története lassan már igazi sikersztori, mégis tudnak újat, meglepőt mutatni- 15,6 hüvelykes modell ezidáig még nem volt, ezt a „hibát” az Acer most orvosolta.
Az Acer Chromebook 15 külseje, és belseje is már bőven túlmutat a Chromebookok alapvető elképzelésén- a legelső ilyen jellegű készülékek kis méretekkel rendelkeztek, ami a kijelzőt illeti, amelyekhez harmatgyenge teljesítmény, és bazári minőségű, öntött műanyag külső társult. A hamarosan piacra kerülő készülék már “igazi” notebookhoz méltó gép lett, átlagos kijelzőmérettel, és (a sajtófotókra hivatkozva) megfelelően masszív, minőségi külcsínnel párosul. A hardver is sokat fejlődött az elmúlt időszakban, a processzor tekintetében például az ötödik generációs Intel Core processzorcsaládra esett a választás, amelyeket ultravékony notebookokhoz, hibrid eszközökhöz, és táblagépekhez terveztek.
acer-chromebook-15-hero-1200-80
A kijelzőnek nem csak a mérete, hanem a képpontok száma is úttörő a termékkategóriájában- 1920×1080 képpontos, Full HD felbontáson tudunk majd dolgozni az Acer és a Google új üdvöskéjén. Az operációs rendszer továbbra is a Google Chrome OS, amely már egyre több alkalmazást képes offline futtatni, sőt egyes Android alapú applikációkat is sikeresen portoltak már rá, megőrizve a rendszer gyorsaság- bekapcsolástól számítva 6-8 másodpercen belül használatra kész állapotba kerül a rendszer. A készüléket minden valószínűség szerint nem fogják hazánkban forgalmazni.
Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.