A Huaweinek kezd szokásává válni, hogy az Y-sorozat tagjait meglepetésre, semmiféle csinnadratta nélkül jelenti be. Úgy tűnik, hogy a legújabb modellnek is meg kell elégednie a listázással, a Huawei Y5 Prime (2018) ugyanis a gyártó weboldalán bukkant fel.

A Huawei Y5 Prime (2018) méreteit tekintve 146,5 x 70,9 x 8,3 mm-es kiterjedéssel és 142 grammos tömeggel bír, 5,4″-es, HD+ felbontású IPS kijelzőt kapott. A 2 GB RAM-ból és a 16 GB-os adattárolóból is látható, hogy nem egy erőgép, ám az jó hír, hogy a microSD bővítésről nem kell lemondani a dual SIM képességek esetén.

Snapdragon 450-es lapka rejtőzhet a Huawei Y5 Prime (2018) belsejében, bár ez még nem biztos, a 1,5 GHz-es négymagos processzor viszont igen. 13 megapixeles elő- és 5 megapixeles hátlapi kamera tartozik a repertoárba, a 3020 mAh-s akkumulátorral együtt. A másodlagos szenzor arcfelismerésre is használható.

Árról egyelőre nincs információ, mint ahogy a hivatalos megjelenés időpontjáról sem.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt