Az Oppo ma bemutatta új okotelefonját, az Oppo F9-et. A 6,2 hüvelykes, 19,5:9-es képarányú kijelzővel bíró mobil 90,8%-os képernyő/előlap aránnyal debütált, így majdhogynem az egész előlap egy megjelenítő.

Az előlapon megtalálható a kis V alakú notch is. A kis sziget egy 25 megapixeles szelfikamerának ad helyet hardveres támogatással a HDR funkció számára.

A hátlapon az ujjlenyomat-olvasón kívül egy 16 MP + 2 MP-es dupla egység lapul. A másodlagos lencse a bokeh effektekushoz szükséges, a 16 MP-es kamera f/1.8-as rekeszértékkel bír.

Az Oppo F9-et a MediaTek Helio P60-as chipje hajtja, amely az AI feladatokra szakosodott, ez kiterjed többek között a fényképezőgépre az AI Beautification 2.1-gyel. Ami a memóriát illeti, 4 GB, illetve 6 GB RAM-mal lesz vásárolható a telefon 64 GB belső tárhellyel párosulva, valamint Android 8.1 Oreo alapon Color OS 5.2 operációs rendszert futtat majd.

Viszonylag nagy, 3500 mAh-s akkumulátor lapul a ház alatt VOOC gyorstöltés támogatással. Az akku mircoUSB porton keresztül tölthető. Az Oppo F9 három színátmentes színárnyalatban lesz: ‘Sunrise Red’, ‘Twilight Blue’ és ‘Starry Purple’. Az első kettő egy mozaikszerű mintát tartalmaz, míg a lila szín apró arany csillag borítással van díszítve.

A telefon már előrendelhető, augusztus 24-től válik elérhetővé. Egyelőre még csak a 4 GB / 64 GB-os verzió árazása ismert, fogyasztói ára 290 euróra (~90.000 Ft) tehető.

Hirdetés
FORRÁShttps://www.gsmarena.com/oppo_f9_launches_it_packs_a_63_screen_with_a_tiny_notch_908_stb_ratio-news-32780.php
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: