Noha az új iPhone szeptemberig nem fog megjelenni, az alkatrészeket már hónapokkal előtte elkezdik gyártani, hogy a megjelenés időpontjában már legyen pár millió kész mobil.

Még kérdéses, hogy fogják hívni az új iPhoneokat (iPhone 7s, iPhone 8, iPhone X…), azonban a chipset biztosan Apple A11 lesz. A lapkát a TSMC fogja gyártani 10 nanométeres gyártási technológiával, amivel a Snapdragon 835, az Exynos 8895 és a Helio X30 is készül. Az Apple A10 Fusion chipset, ami az iPhone 7-ben található 4 magot tartalmaz, melyből mindig csak kettő dolgozik attól függően, hogy mennyi erőforrásra van szüksége a készüléknek, illetve 16 nanométeres technológiával készült.

Illusztráció


Minél kisebb a csíkszélesség, annál hatékonyabb a processzor, a tranzisztorok között kisebb a hely, jobb teljesítményt lehet belőle kihozni. Vannak a piacon már 10 magos lapkák is, viszont az egy magra eső teljesítményben az Apple megoldása igen jól teljesít.

Az eddigi információk szerint a TSMC 50 millió A11 chipet fog július végéig legyártani, 2017-re pedig összesen 100 millió a kitűzött cél. A rendszerchipről nem tudunk semmit egyelőre, ami biztos, hogy áprilisban indul a tömeggyártás.

Hirdetés
FORRÁSDigiTimes
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

3 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.